img

ДИАНА ДОБРЕВАВъв вените на Диана „тече“ театър вместо кръв. Баща й Стойно Добрев и майка й Елизабет Карагеоргиева живеят повече на сцената в Сатирата, отколкото вкъщи. Въпреки това обаче тя решава да учи френска филология, за да се отдаде по-късно на литературата. Но съдбата чука на вратата и Диана заминава да специализира история на изкуството в Сорбоната. Там брат й Иван я води в известната театрална школа „Флоранс“. Веднъж случайно се налага да му подаде няколко реплики. Колегите му веднага й казват: „Вие сте родена за актриса“.

Тя обаче се завръща в България и започва от нулата в първи курс в Театралния колеж „Любен Гройс“ при Елена Баева.

Диана влиза с гръм и трясък в „Сфумато“, след като печели кастинг за роля в „Черното руно“. Милена Андонова я кани за фатална жена в „Маймуни през зимата“ и тя взима „Златната роза“ за най-добра актриса на международния кинофестивал във Варна. Американската режисьорка Нора Хопе я снима в „Краят на морето“, където партнира на големия Мики Майнолович. През това време Илиан Симеонов я чака в България за „Пазачът на мъртвите“.

Диана обаче е вярна и на режисурата – от овациите за „Медея“ , „Макбет“ и „Казанова“ през „Забравените“ до мечтата за „Антигона“. „Театърът пречиства душата и може да спаси живота“, е убедена жената, за която журналист от „Варайъти“ написа в Кан: „Актрисата с големи тъжни очи и лице като модел на Модилиани“.