img

ЛЮБЕН ЧАТАЛОВЛюбо Чаталов – една от живите легенди на българското кино. След като завършва ВИТИЗ, отива в шуменския театър по разпределение. Прочутият режисьор Людмил Стайков успява да го прехвърли на заплата в Киноцентъра и така стартира шеметната кариера на синеокия чаровник, в която са записани десетки филми.

Дебютира в „Бумеранг“, където се озорва при първата любовна сцена с Катя Паскалева. Тя го кара да докосне гърдите й, дава му глътка водка и нещата се получават. Едва оживява в „Орисия“, където давят, бият, бесят и душат неговия герой. В „Лавина“ също изпада във фатална ситуация – за да го спаси от измръзване, Павел Попандов го скъсва от шамари. Когато снимат „Прилив на нежност“ с Петър Слабаков, големият чешит го учи да пие уиски със сода бикарбонат.

Сред последните му засега кинороли са тези във „Време за жени“ и „Мъж за милиони“. Обожава морето, но не хвърля въдица, защото е роден под знака на зодия Риби и не обича да нарушава хармонията на себеподобните.

Сърцето му е отдадено на художничка, но никога не позира пред нея, тъй като се брои за грозник. Хилядите фенки от поне четири поколения са убедени тъкмо в обратното.