Новиниimg

Големият трансфер в Star Machine


02.01.2012

Големият трансфер в Star Machine става ясен в епизода на 3 януари. Николай Урумов излиза от екипа на менторите в първото актьорско реалити в българския ефир и в играта влизат колегите му от Народния театър Стоян Алексиев и Валери Йорданов. Смяната на караула още веднъж акцентира върху уникалността на формата, който върви от началото на декември по TV 7 – дори изключително опитният и обръгнал на арт авантюри Урумов се предава пред сгъстения екшън, неочакваните обрати и скандалните ситуации в шоуто, което ще излъчи единствен победител. Неслучайно сценаристите започват да разкриват все по-големи пикантерии около житие-битието на 15-те кандидати за слава и кариера в Холивуд. Именно тези подробности донякъде подсказват що за птици са мераклиите за голямото кино от трите отбора. Всеки от тях е безкрайно различен и непредвидим. Това проличава и в първите им приключения – в бар за травестити и стриптизьори в Пловдив и като клошари по софийските улици. Образите са част от подготовката им за откъси от «оскарови» филми – първата задача е комедия. Какво ще се случи, публиката ще види във второто предаване на живо – на 8 януари по TV 7 от 19:45. Репетициите и снимките понякога продължават по 20 часа, но никой не мрънка и не се отказва.

За кандидатите

Вяра Зайкова признава, че сънува Холивуд и е готова на всичко, за да стигне до снимачните площадки в Лос Анджелис, тъй като няма страх от роли и превъплъщения – била е барманка и сервитьорка за ужас на баба си, елитна преподавателка по литература.
Отличничката Маринела Ангелова също е на “ти” с прожекторите, тъй като работи като модел от 14-годишна – освен всичко друго язди като Зоро и танцува като Бионсе, а в деня, в който трябва да започне работа в министерството на транспорта, подписва договора си със Star Machine, тъй като разчита правилно знаците на съдбата.
Силвия Станоева пее като афро-американка, играла е Лора в “Нирвана” и винаги плаче за морето, край което е израснала.
Калин Кирилов чете най-вече сатирите на Райдой Ралин и гледа най-често спектаклите на Теди Москов, тъй като останалите режисьори не го кефят.
Галин Найденов също е морски вълк, израснал в лозето на баба си – кани се да играе, да пее, да ходи на ръце, но да се класира за Холивуд.
Иво Желев предпочита Гео Милев и Христо Смирненски пред съвременните поети, като студент в НАТФИЗ разбира, че е поклонник на екстремалните ситуации и затова укротява топката с броеницата си, сега работи в Баш бара.
Ивайло Спасимиров научава английски език от Cartoon Network, а по-късно грабва и заветната диплома от НАТФИЗ, така че е напълно навит за Холивуд, тъй като не желае да бъде шесто борче в трети състав на тукашни спектакли.
Хубен Нурев, син на музикант и художничка, внук на оперен певец, партнирал на великия Борис Христов, е дипломиран актьор от НАТФИЗ - свирил е на пейки пред Народния театър и е забивал в метъл група.
Стоян Борисов като наследник на кръчмари и певци завършва НАТФИЗ с лекота, въпреки че от малък бяга ту от вкъщи, ту от училище.
Светла Георгиева се пробва да учи в Триест, но се завръща в България, за да вземе тапия за фотограф.
Радослав Йорданов, също професионалист от Академията, вече има дебют в киното като режисьор – при това в Киев. Дипломният му филм „Просветление” е приет възторжено от руските и украинските критици.
Надя Стефанова, която е като фурия на сцената в ловешкия театър, е категорична, че Холивуд я очаква.
Диана Костова е царицата на спортната гимнастика, тае бо, тениса, танците, подиума и рекламите, дори е била разрязвана от триона на известен илюзионист като негова асистентка.
Явор Костов, който от 6-годишен знае, че ще завърши класа на Веселин Ранков в НАТФИЗ, танцува брейк и иска да стигне до Холивуд, за да стъпи на сцените, където е пял Франк Синатра.
Николина Харизанова е дъщеря и внучка на актьори, учи икономика, география, късат я във ВИТИЗ, после влиза в “Любен Гройс” и “Студентина”, играе Албена в кърджалийския театър.