Новиниimg

Любо Чаталов: Аз съм джуджето Добродушко в Star Machine


08.12.2011

„Толкова ентусиазирани деца с огромен мерак за слава на бях виждал на едно място от доста време насам. Красивата суета на артиста е напълно разбираема. Той копнее да се покаже пред публиката", коментира в сутрешния блок на ТV 7 Любо Чаталов подробности от седемдневния кастинг за Star Machine, на който се явиха 1500 кандидати за участие в първото актьорско риалити в българския ефир. Легендарният кино ас е член на елитното жури, което избра 15-те финалисти. Той и Диана Добрева разкриха някои от пикантериите във втория епизод, който ще бъде излъчен в неделя след централните новини на ТV7.

“Аз съм джуджето Добродушко, Диана е строгата, Валентин Танев е импровизаторът, Данчето Кузманова налага спокойствието. Голям театър правим", беше категоричен Любо. Той призна, че „сърце юнашко не трае" и по време на кастинга е скачал да разиграва етюди. Сред най-атрактивните от тях е бил „Как се крадат две бутилки уиски от магазин с три кофички кисело мляко в ръце". “Трябваше да освободим кандидатите от напрежението, за да не ни чувстват като врагове. Когато аз влязох във ВИТИЗ, за 32 места се състезавахме 4180 човека. Беше огромно треперене."

“Кастингът беше вълнуващ, но най-интересната част предстои. 15-те репетират по 12 часа в денонощието. Само един от тях ще получи голямата награда – двугодишната стипендия във Филмовата академия на Ню Йорк. Но всички се стремят към нея – победата и въобще актьорството е въпрос не само на талант, но и на стабилен, як и железен характер. Star Machine ще покаже тъкмо това – какво наистина представлява нашата професия, какво се крие зад фасадата", каза Диана Добрева.

От кадрите, които се завъртяха в сутрешния блок стана ясно, че Валентин Танев почти гони нагъл кандидат от сцената, а Йорданка Кузманова споделя с колегите си от журито, че всяка жена може да бъде изоставена във всеки ден от седмицата, а не само в неделя.