Новиниimg

За журито на Star Machine само представянето на кастинга имаше значение


23.11.2011

Кастингът на единственото по рода си телевизионно риалити за актьори, което ще се завърти по TV7 през декември, отличи 42 кандидата за слава.
На Star Machine кастинга, проведе в Модерен театър, имаше стотици желаещи, но само 42 кандидати за слава, които продължиха напред в единственото по рода си риалити шоу за актьори. От тях до големия финал ще останат само 15. Сформиран е и резервен отбор от 9 човека „Чакащи артисти”, които във всеки един момент могат да заемат мястото на някого от първия състав.
За журито на Star Machine само представянето на кастинга имаше значение и това доведе до отпадането на известни артисти. Иван Матев, който има зад гърба си хиляди представления в старозагорския куклен театър, а после се прочу като Супер Любо, се представи блестящо, но не стигна до финал. Същото се случи и с Цвятко Ценов, преминал и през желязната школа на Мариус Куркински в „Укротяване на опърничавата” в Държавния сатиричен театър. Не го спаси и близкото му познанство с член на журито, с когото Ценов споделя една и съща снимачна площадка на български филм. Николай Станоев, който се снима редом с Джейсън Момоа в „Конан”, също се прости, поне засега, с мечтата за Холивуд, след като прекалено характерният му персонаж не успя да продължи напред.

„Като в „Шотландски боец”, накрая ще остане само един”, коментира Биляна Траянова, продуцент на първото актьорско шоу в българския ефир. Ученичката на Стефан Данаилов повдигна завесата на изключително оспорваното състезание, атакувано в Модерен театър от стотици таланти с различни дипломи. „Конкуренцията беше кървава, много сълзи и страсти бяха преглътнати. След 12-часови спорове на ръба на скандала, с журито избрахме 42 от кандидатите за слава. Всички те са абсолютно равностойни – атрактивни, надарени и зрелищни. Въпреки че популярните хора от сцената и телевизионния екран демонстрираха респектиращо присъствие, решихме, че ще предоставим страхотния шанс на неизвестните, на тези, които сега започват. Сред тях има студенти от различни университети, инженери, библиотекари, администратори”, разказва Траянова.

„Със Star Machine TV7 отново разбива клишетата. След проведените в последните дни кастинги съм уверена, че зарядът на Star Machine ще увлече зрителите и ще затвърди допълнително челната позиция на телевизията на българския пазар,” коментира Евелина Колева, изпълнителен директор на TV7.
Star Machine ще се завърти в ефира на ТV7 през декември. Избраникът на журито на единственото по рода си риалити шоу за актьорски таланти ще получи двугодишна стипендия във Филмовата академия на Ню Йорк и ще замине за студията в Лос Анджелис, където ще мине по стъпките на знаменитостите от “Кинг Конг”, “Психо”, “Война на световете”, “Джурасик парк”, “Дракула”, хитовия сериал “Отчаяни съпруги”, с преподаватели като Стивън Спилбърг, Глен Клоуз, Кевин Спейси, Сюзън Сарандън, Тим Робинс, сър Бен Кингсли, Анди Гарсия.